گوشیهای هوشمند حالا همه را تبدیل به عکاسان متحرک کردهاند. شاید شما هم جزو آن دسته از افراد باشید که بطور مرتب از دوربین گوشی هوشمند خود برای عکاسی استفاده میکنند.
در ادامه برخی تکنیکهای ساده ولی بسیار پرکاربرد را که معمولا فراموش میشوند، با هم بررسی میکنیم.
اگرچه با عکاسی زیاد تجربه شما بیشتر میشود ولی این به این مفهوم نیست که وقتی شما از یک سری اصول ثابت برای عکاسی استفاده میکنید، میتوانید در عکاسی پیشرفت کنید.
1. بایستید و دست خود را ثابت نگاه دارید .
ابتدا بایستید، گوشی خود را با هر دو دست بگیرید و در نهایت عکاسی کنید. اگرچه بسیاری از عوامل در عکاسی هستند که شما قادر به کنترل آنها نیستید ولی میتوانید با رعات برخی نکات حداکثر تلاش خود را برای داشتن عکسهایی خوب انجام دهید
2. ابتدا بیاندیشید سپس عکاسی کنید .
معمولا قبل از این که به خوبی در مورد نحوه جایگیری افراد و اشیا در تصویر، نور، تنظیمات و چارچوب عکس دقت کنیم، عکس را میاندازیم.
موقع عکاسی سعی کنید تا کادر مورد نظر خود را بیابید و هرگز عجله نکنید.
3. حالت عکاسی مناسب را انتخاب کنید .
اگر شرایط ایجاب میکند سایر حالتها را هم امتحان کنید و همیشه بر روی گزینه عکاسی نرمال تأکید نکنید.
حالت شبانه میزان ISO را کاهش میدهد و سرعت شاتر را کم میکند تا نور بیشتری در تصویر وجود داشته باشد. این در حالی است که حالت اکشن برعکس حالت شبانه عمل میکند تا اجسام متحرک را در عکس به صورت ساکن و واضح نمایش دهد. البته ممکن است کمی آزمایش و خطا نیاز داشته باشید تا ببینید آیا حالتهای عکاسی همانطور که انتظارش را دارید، عمل میکنند یا خیر ولی چند دقیقه وقت صرف کردن برای آشنایی با این حالتها بسیار بهتر از این است که همیشه از حالت نرمال استفاده کنید
4. ویرایش عکسها پس از عکاسی .
میتوانید عکس خود را با کمی ویرایش بهبود دهید.
حتی بهترین عکاسان با پیشرفتهترین دوربینهایشان هم به محض این که عکسی انداختند به سادگی و بدون ویرایش آن را پست نمیکنند.
برنامه های ویرایش گر عکس را امتحان کنید تا به نتیجه دلخواه برسید . یکی از این برنامه ها برای استفاده در موبایل ، اپلیکیشن PicsArt هست که برای تنظیم نور و رنگ و کنتراست و . به طور حرفه ای می تونید ازش استفاده کنید .
5. HDR را همیشه در حالت فعال باقی نگذارید .
با فعال کردن HDR شما میتوانید تصاویر با وضوح و روشنایی بالا بگیرید که در حالت عادی دوربین یک گوشی هوشمند کوچک قادر به ثبت آن نیست ولی این حرف به این مفهوم نیست که شما همیشه باید HDR را روشن بگذارید. وقتی به چیزی که میخواهید از آن عکس بیاندازید از پشت نور تابیده شده و شما میخواهید جلو زمینه آن را به خوبی ببینید، HDR گزینه خوبی برای استفاده است ولی وقتی در جای تاریکی باشید یا در حال عکاسی از اجسام متحرک باشید HDR پیشنهاد مناسبی برای استفاده نیست. برخی دوربینها بطور هوشمند تشخیص میدهند که چه زمانی HDR را روشن کنند و معمولا هم کار خود را به خوبی انجام میدهند.
6. از یک سه پایه استفاده کنید .
مسلما نیاز نیست تا یک سه پایه بزرگ را به دنبال خود بکشید بلکه میتوانید از سه پایههای کوچکتر که مخصوص حمل و نقل هستند استفاده کنید. وقتی گوشی شما روی یک سه پایه ثابت شده باشد میتوانید عکسهای با کیفیت بالا بخصوص در محیطهای با نور کم بگیرید؛ جایی که حرکت نکردن دوربین بسیار تعیین کننده است.
در برخی مواقع و شرایط حتی می تونید از تکیه دادن گوشی به اجسام به جای پایه استفاده کنید .
فقط کافیه یکم ذوق و خلاقیت داشته باشید.
7. زوم نکنید بلکه به اجسام نزدیکتر شوید .
فاصله زیادی با سوژه دارید و از طریق نرمافزار دوربین خود تصمیم به زوم میگیرید ولی حتی با داشتن دوربینهایی با رزولوشن بالا، باز هم زوم دیجیتال باعث میشود تا از کیفیت عکس کاسته شود. علاوه بر این زوم باعث افزایش تاری تصاویرمیشود. پس بهتر است قید زوم کردن را بزنید.
اگرچه شاید این همیشه راحتترین کار ممکن نباشد ولی بهترین راه زوم کردن این است که با پای خود به سوژه نزدیک شوید. تجربه نشان داده است که موقع نزیک شدن به محل مورد نظر به مناظر، نماها و موارد دیگری برای عکاسی هم برمیخورید.
8. لنز دوربین را تمیز کنید .
شاید باورتون نشه. ولی خیلی وقت ها همین نکته ساده رو فراموش می کنید و دنبال مشکل بد افتادن عکستون هستید . درحالیکه با رعایت همین نکته ساده ،کیفیت عکستون چند برابر میشه.
لنز دوربین گوشیهای هوشمند کوچک است و در طول روز بارها حین استفاده از گوشی، دست ما بر روی لنز کشیده میشود. این به این مفهوم است که لنز دوربین گوشیهای هوشمند به راحتی کثیف میشود. قبل از عکاسی حتما لنز گوشی هوشمند خود را تمیز کنید.
درباره این سایت